Mi a szendvicspanel

What is a sandwich panel and how good of an insulator is it?

Heat-insulated sandwich panel with metal armament is the barrier coating element of the roofing and side walling of the hall, which have been used in the construction industry for over 40 years. This construction part between two steel armaments (corrugated steel plate) is filled with polyurethane foam of different thickness and mineral wool.

FEATURES

  • prefabricated coating system
  • meets stability, physical and fire protection requirements
  • long life span
  • fast assembly

ADVANTAGES

Advantages of these panels in contrast to the sandwich coating used formerly, and assembled on the spot are the following:

  • They are pre-manufactured in order to avoid any continuity defects of the coating.
  • Heat insulation indicator is almost 100% instead of the former 67%.
  • They are transported to the place of assembly pre-manufactured and cut in size, which significantly shortens coating.

What is a sandwich panel and how good of an insulator is it?

INSULATING CAPACITY:

The thermal transmittance factor helps to define that. Thermal transmittance factor is the rate of transfer of heat (in joules) through one square meter of both sides of the building material in 1 second in case of 1 K(C) temperature difference. Marking: u (formerly k)

THE LOWER THIS FACTOR IS, THE HIGHER THE INSULATING CAPACITY OF THE WALL IS.

Related posts

Mennyi idő alatt épül meg megálmodott csarnoka?

How long will it take to build the hall of your dreams?

If you already have a final building permit, the construction period will be 3-4 months depending on its…[ ]


A beruházás elindításakor minden Beruházó számára fontos kérdés, hogy hogyan tudja minél kevesebb ráfordítással megvalósítani az általa megálmodott épületet. 2008. év elejétől a „fordított” adózást bevezették az építőipari szolgáltatások területére is, mellyel jelentősen megváltozott az építési tevékenységekkel kapcsolatos költségek elszámolása. A 2007.évi CXXVII. trv. 142. § (1) bekezdése szerint az adót a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője fizeti meg termékértékesítés, ingatlanhoz kapcsolódó építési-szerelési, karbantartási, javítási szolgáltatások nyújtása esetében. Ha a generálkivitelező olyan ingatlant hoz létre, amelyet nem kell az ingatlan nyilvántartásba bejegyezni, de az építkezés engedélyköteles fordítottan adózik. MIT IS JELENT A FORDÍTOTT ADÓZÁS A GYAKORLATBAN A BERUHÁZÓ SZÁMÁRA ÉS HOGYAN TUD EZZEL KÖLTSÉGET MEGTAKARÍTANI? A fordított ÁFA fizetés azt jelenti, hogy az ÁFA működési mechanizmusával ellentétben értékesítéskor nem az eladó fizeti meg a számlában foglalt összeg után az ÁFÁt, hanem a vevő. A fizetés azonban a vevő részéről nem jelent – néhány kivételtől eltekintve – tényleges befizetést, mivel ha a vállalkozás Áfa alany, akkor a számla alapján jogosult az ÁFA levonására is és így nem keletkezik tényleges adófizetési kötelezettség! Vagyis ha a Beruházó az építési munkát kiadja generálkivitelező részére, akkor ő olyan számlát kap a Kivitelezőtől, melyen az ÁFA tartalom nem lesz feltüntetve. A Beruházónak kell kiszámolni és befizetnie az adót, viszont ha a Beruházó áfa alany, akkor egyúttal le is vonja az ÁFÁt. Tehát a Beruházónak nettó értéken elég meg finanszíroznia az építkezést, amennyiben generálkivitelezővel végezteti el az építkezést. A Beruházó megoszthatja az építkezést, úgy hogy megveszi az anyagokat és alvállalkozókat von be a kivitelezésbe, de ekkor csak az alvállalkozók munkadíjának elszámolásakor tud ÁFÁt levonni és követelni egyszerre az NAV-tól, mivel az anyagok megvásárlásakor rögtön ki kell fizetni azt az eladónak. Ezzel elveszti a lehetőséget, hogy a projektet nettó értéken finanszírozza meg, ugyanis az ÁFÁt csak a megkezdett áfa időszak végén igényelheti vissza. Összefoglalva a „fordított adózás” egy fajta költség megtakarítást jelent, abban az esetben, ha generálkivitelezővel építetjük meg az épületünket, mert amikor az ÁFA fizetési kötelezettség keletkezik egyúttal ÁFA levonási jog is keletkezik, így nettó értéken valósulhat meg a beruházás.

How to save payment of VAT?

At the start of any investment project, an important question for every Investor is how to build the…[ ]